0 items

Žádné produkty v košíku.

Jak smazat účet na Instagramu

  • 2.9.2017
Někdy se stane, že už nechcete pokračovat s Instagramem a rádi byste za nim udělali tlustou čáru. Nechce se vám mazat celou historii a proto řešíte, jak profil smazat ideálně jedním kliknutím. Nabízí se 2 možnosti – dočasná deaktivace profilu nebo jeho úplné smazání. Pojďme se společně podívat, jak tyto možnosti fungují.

Ještě než se pustíte do „mazání“, měli byste se dozvědět, jaké možnosti existují a co se stane s vašim obsahem. Účet neboli profil se dá na Instagramu v první řadě dočasně deaktivovat, přičemž vám na profilu zůstanou všechny fotky, videa, komentáře i přátele, ale váš obsah nebude viditelný a stane se pro uživatele nedostupným. Dočasně deaktivovaný profil se dá v budoucnu kdykoliv zase obnovit.

Jak se dá účet dočasně deaktivovat?

  1. Přihlaste se na instagram.com z mobilního prohlížeče nebo z počítače. Z mobilní aplikace Instagram se účet dočasně deaktivovat nedá.
  2. Vpravo nahoře klepněte nebo klikněte na ikonu panáčka a potom vyberte Upravit profil.
  3. Posuňte se dolů a vpravo dole klepněte nebo klikněte na Dočasná deaktivace vlastního účtu.
  4. Z rozbalovací nabídky vedle možnosti Proč chcete svůj účet deaktivovat? vyberte vhodnou odpověď a znovu zadejte heslo. Možnost deaktivace účtu se zobrazí až poté, co z nabídky vyberete nějaký důvod.
  5. Klepněte nebo klikněte na Dočasně deaktivovat účet.

Svůj účet můžete deaktivovat jen jednou týdně. Pokud se rozhodnete, že chcete účet znovu aktivovat, budete se muset opět přihlásit a potvrdit aktivaci. Nicméně z podmínek Instagramu vyplývá, že si Instagram vyhrazuje právo neaktivní účty odstranit. Proto byste si měli s případnou znovuaktivací pospíšit, nebo si minimálně před deaktivací stáhnout všechny fotky z profilu do svého počítače. Jen pro jistotu.

TIP: Program pro stažení všech fotek z vašeho Instagramu do počítače.

Jak účet smazat trvale?

Když odstraníte svůj účet, odstraní se trvale váš profil, fotky, videa, komentáře, označení To se mi líbí a osoby, které vás sledují. Jakmile svůj účet odstraníte, už se nebudete moct znovu zaregistrovat se stejným uživatelským jménem nebo ho přidat k jinému účtu. Odstraněný účet už vám Instagram znovu neaktivuje.

  1. Přejděte na stránku pro odstranění účtu. Pokud nejste k Instagramu přihlášeni na webu, zobrazí se výzva k přihlášení. Svůj účet nemůžete odstranit z mobilní aplikace Instagramu.
  2. Z rozbalovací nabídky vedle možnosti Proč chcete svůj účet odstranit? vyberte vhodnou odpověď a znovu zadejte heslo. Možnost trvalého odstranění účtu se zobrazí až poté, co z nabídky vyberete nějaký důvod.
  3. Klikněte nebo klepněte na Smazat účet natrvalo.

Máte hotovo! Od této chvíle je váš účet trvale a nenávratně smazaný.

Nechcete přijít o žádný nový článek? Přidejte se do našeho newsletteru!

Další články

Přidejte svůj komentář